Noni! Nyt sitten innostuin oikein kunnolla luonnonyrteistä. Olenhan minä aikasemminkin ollut jollain tasolla kiinnostunut yrttien keräämisestä, mutta nyt päätin että ensi kesänä kerään niitä! Saa sitten nähdä miten tämä toimii ja kuinka hyvin päätöksessäni pitäydyn :D

Enkä ole tosin koskaan oikein ollut innostunut marjastamisesta tai sienestämisestä, ja kuusenkerkkäsiirappi kaapissamme taitaa olla varmaan 10 vuotta vanhaa. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

Innostuin aiheesta nyt, kun luin teestä Wikipediasta. Artikkelin lukemisen jälkeen päälimmäisiä ajatuksia olivat kuinka siitä tuleekin ympäristölle haitallista kun se  kuljetetaan esimerkiksi Kiinasta asti ja sitten myös kuinka siihen liitetään huonot oikeudet työntekijöille. Voiko se tosissaan olla sellaista riistoa? No mene ja tiedä, mutta jos teen itse teeni, voin olla varma mistä se on ja millaisista oloista se on minun juomakseni päätynyt.

Yrttijuomien itse tekemisestä tietoa etsiskellessäni huomasin kuinka läheisesti muunkinlainen yrttien käyttö siihen linkittyy.  Arvostan todella paljon lähiruokaa ja tämmöinen edustaa minulle jotenkin luonnon kanssa elämistä ja sen suojelemista jollain tasolla. Pitääkin sitten tässä lueskella ja tehdä suunnitelmia kesäksi.

 

P.S. Naiset! Tiedättekö kuukupista? Itse kokeilin ja olen tyytyväinen! Miksei näistä kerrota koulussa varteenotettavana vaihtoehtona? http://kuukuppikunta.net/index.php