Eräänä päivänä pieni tyttö mainitsi äidilleen, että harkitsi kasvissyöjäksi ryhtymistä, mutta jatkoikin sanoen "en minä silleen koko päiväsesti, sillee et koulus vaa." Ensin äiti oli ollut ihan suostuvainen asian suhteen. mutta viimeisen lauseen kuullessaan torjui koko ajatuksen. "Ei sitä sillä tavalla voi tehdä, se on että joko olet kasvissyöjä tai et ole. Sillä sipuli." Tyttö loukkaantui ja meni mököttämään huoneeseensa. Yksin huoneessaan hän päätti silti ryhtyä kasvissyöjäksi, mutta vain koulussa. Hän vaikka väärentäisi huoltajan allekirjoituksen lupalappuun, jos sellaista tarvittaisiin. Tämä oli niin tärkeä asia, että siihen ei yksi äiti vaikuttaisi.

Mitä mieltä te olette siitä, voiko olla kasvissyöjä vain osa-aikaisesti? Tai siis, minun mielestäni sillä ei ole niin väliä että lopettavatko ihmiset lihansyönnin kokonaan (en itsekään ole mikään vegetaristi, eräs ystäväni on kylläkin), kunhan vähän vähentäisivät. Eikö yksi hyvä keino olisi lopettaa lihansyönti juuri koulussa ja työpaikalla ja kotona sitten söisi lihaa, mistä voisi olla ainakin lähes varma mistä se on tullut.

Luin tutkimuksesta, jossa ruotsalaiset olivat todenneet, ettei kotimainen naudanliha (pätee myös Suomeen) ole niin epäympäristöystävällistä kuin voisi ajatella, koska suuri osa naudanlihan hiilijälänjäljestä koostuu Etelä-Amerikan sademetsien hakkaamisesta laitumeksi ja toisekseen suurin osa myytävästä naudanlihasta on peräisin maitokarjasta.

Tiede-lehdessä oli kerran lehtijuttu, jossa ajatusleikin keinoin käsiteltiin aihetta kasvisyönti. Tai lähinnä veganismi. Siinä kuviteltiin, että koko maailma ryhtyisi vegaaneiksi, mutta todettiin myös, että se ei toimisi. Miksikö, sitä en muista, ja sehän oli vain ajatusleikki.
 

Olen siis edelleen sillä kannalla, että kotimaisuus on hyvä keino. Lähiruoka. Se yhdistettynä kasvissyöntiin, nii johan on! Lähiruoasta ei koidu hirveitä kuljetuskustannuksia ja se on tuoretta, Omasta pellosta paras. Slama pätee lemmikkieläinten ruokiin. Miksi ostaa kallista Kiinassa valmistettua muovikääreissä olevaa ruokaa, joka lisää huomattavasti pienen Turresi hiilijälänjälkeä, kun itse voit tehdä sille jotain maukasta ja vaihtelevaa ruokaa? Ja näyttelyihin kuskaaminenkin on aika turhaa. Mutta nyt minulla on hieman parantamisen varaa itsessänikin, sillä tykkään matkustella...